Tuesday, March 10, 2009

Trip PD - Melaka Yang Vouge2 Devas + Meletop

Orang kata, jauh perjalanan luas pengalaman!!Betul ke? Aku sangat setuju ngn peribahasa ni. Aku bukan nak bermadah ke apa ni..Just nak cerita serba sedikit pasal trip yang aku join baru2 ni. Trip ke Port Dickson - Melaka. Best sangat2..Bukannye apa..coz dapat bersama2 ngn geng2 coursemate yg tercinta..Tapi agak berdukacita kerna hanya 21 putras n putris je yg join..Tapi tak apa..trip tetap meriah dgn adanya manusia sekepala ini..Aku x nak cerita panjang leber. So anda bersedia la untuk lihat gambar2 yang vouge2 devaaaass spanjang kami di sana (^_^) Jom Singkap aksi2 yang agak mengghairahkan kanak2 rebina KELAS AKU

*************************************************************************************
***LOADING AGAK LAMBAT!!!!BANYAK GAMBAR NI!!***

BERSEDIA!!!
*************************************************************************************
Sebelum bertolak ke Port Dickson, silalah anda lihat posing2 maut budak2 ni..Hahaha.Tyme berkumpul kat KTDI


Geng2 mencapub (oren sakit mata)


Geng2 belang kecuali yang baju purple tu..Menyibuk je!!!


Geng2 porche Kroll (MBD) aka pemandu pelancong


Satu2 nya Chinese yang join. Memperkenalkan... SIM JUN MIN (peace)


La la la la Li li li Lu lu lu (clik!)..Mana Faris ni?

*************************************************************************************
Semasa di dalam perjalanan, berlaku la aksi kejar mengejar antara QKD (kanan) -Driver yg berhemah dgn JKN (kiri)...Nampaknya kete2 lain sudah jauh ketinggalan..Hehehehe..Yes!!
*************************************************************************************

QKD (kanan) dan JKN (kiri) kejar mengejar atas highway

************************************************************************************
Singgah sebentar di bandar Seremban..Membeli belah barang2 BBQ sambil2 mencuci mata di JJ Seremban.Berlakulah adegan2 di bawah ini secara disengajakan!!
JJ SEREMBAN
************************************************************************************


Lihat lah muka si Kimi. Menagapa die beraksi sedemikian?


3 terunas sesat di dalam JJ Seremban. Baju Toha agak seksi ( Baby T ke?) Hehehehe

*************************************************************************************
Setelah punggung dan anggota lain sakit sebab berada lama di atas kete..akhirnya sampai jugak kat PD..Kami tinggal di Glory Beach Resort.
GLORY BEACH RESORT PORT DICKSON
*************************************************************************************


Tempat penginapan kami yang *amat* selesa


Muka xleh blah dari 3 jejakas..Kroll (tengah) nampak agak skematik diagram!!


Peace semua!!!!!!!Oren tetap meyerlah..Jgn jeles!!


Aksi kanak pramatang sambil menunngu check in hotel

*************************************************************************************
Pada malamnya, seperti yang dirancang kami ada BBQ night. Walaupun seharian berjalan n agak letih, tapi BBQ tetap berjalan lancar
GLORY BEACH RESORT PORT DICKSON
*************************************************************************************


Kipas jgn tak kipas Ema. Api dah nak mati tu!!


Suasana meriah dengan adanya guitarist yg dijemput khas..Wan,kami agak terhibur.........thank u


Siap bakar..makan la plak..Ain dah tak sabar nak ngap ayam tu..Hahaha..Yum2


Geng2 lelakis la plak. Jom makan!!!

*************************************************************************************
Setelah mentangkedarah ayam2 n sosej2, kami ke pantai bersama. Ahhh..nyamannya ditiup angin sepoi2 bahasa..Lega!!!!Bukan itu saja.Ada permainan yang kami main kat sana..Entah nama apa nama permainan tu (Chak Clicak2 Cak2)..Lobey kureng la..pastu main teka teki n "Goreng Pisang" (ye ke?)
GLORY BEACH RESORT PORT DICKSON
*************************************************************************************


Pasir pantai yang gebu..Siap duduk lagi tu


Tak sabar nak main Chak Clicak2 Cak2..Faris jadi ketua..Aku tak paham main ni.Hahaha


Yang kat tengah ni yang kalah ok!!Aiks aku pon ada sekali ek?Hahaha.KOrang patut di denda

P/S:Gambar di dalam hotel adalah sensored..Harap maaf!!
Gambar kat swimming pool pon disensoredkan!!!
*************************************************************************************
Setelah sehari berada di sana, kami meneruskan perjalanan ke Melaka. Kroll yang jd pemandu pelancong coz die kan orang Melaka.. Walaupun tetap sesat di tengah jalan..aku bangga denganmu Kroll
*************************************************************************************


Kemas barang n ready tuk bertolak ke Melaka..Cepat isi barang masuk bonet!!!


Singgah makan roti canai di tepi jalan..Breakfast dah!!!


Sesat!!!!!Mana JKN?Apa la Kroll.Hahaha

*************************************************************************************
Setibanya di Melaka,destinasi pertama adalah..Jeng2
ZOO MELAKA
Tempat tinggal kawan2 Kroll.Hahaha (jgn marah ek!)
*************************************************************************************


Selamat datang ye adik2 semua ke Zoo Melaka


Menyaksikan pertunjukan haiwan


Marina dengan aksi magicnya..Amat mencuit hati


Ni manusia yg agak berani..Pegang ular tu..Aku dah lari dah..Geli geleman!!


Ke puncak penuh keagungan...ke lembah penuh kemuliaan


1st time aku bagi kawan Kroll makan (tinggi macam Kroll la)


Ditemani Harimau Kumbang yang pemalas (asyik tdo je)..Nampak tak?


Korang bertenggek atas apa tu?


Camera man mana?Lenguh kami posing!!

Tengok yang baju hijau tu..Macho tak bergambar ngn gajah?Hahaha


Nak salam bang!! Kata gajah itu kepada Kroll.Kih3


Sebelum pulang ke sarang..Gambar terakhir kat Zoo Melaka..Sampai camtu sekali si Wan

*************************************************************************************
Malam yang indah diterangi bulan mengambang, kami ke Melaka River Cruise. Naik boat menyelusuri sungai Melaka. Tetiba aku salute ngn Melaka..Wow..sungainya amat cantik ditemani lampu2 berkerlipan..Amat menyeronokkan
MELAKA RIVER CRUISE
*************************************************************************************


Kesian Shila, tak sempat masuk gambar.Hahaha


Peace to Ezalia (sitting opposite site)


Semua muka happy!!

Lepas naik boat kami tengok Midnight movie bersama2.Tengok citer Marley & Me..Bukan aku yang tengok citer,tapi citer yang tengok aku..Al maklumla..letih tahap dewa..ZZZzzZZzz
Habis cerita je..kami pon pulang ke sarang!!!

*************************************************************************************
Destinasi seterusnya ialah HERITAGE iaitu tempat jual cendramata n hati..Banyak barang..Rambang mata di buatnya.Semua tergedik2 kat sana..Tak percaya..Nah tengok la gambar di bawah ni!!!
HERITAGE
*************************************************************************************



Mereke2 dengan bunga rafflesianya


Ema dengan topi ajaibnya


Kroll n Toha dengan pedang samurainya


Syawal n Peep dengan kipas2 ala Baba Nyonya nya!!



Kesian SIM JUN MIN. Di buli oleh 2 makhluk itu

Align Center
Macam2 la budak2 ni.Hahahaha

Sebenarnya telah berlaku satu event yg amat menyayat hati kat sini..Tak mau cerita la..Sedih,terharu,terpesona n terkesima dengan suprise yang budak2 ni bagi kat Aku,Ema n Bai

*************************************************************************************
Kaki terus melangkah berjalan. Akhirnya tiba ke destinasi yg kutunggu2 selama ini iaitu..Apakah dia? Jeng2..
KOTA A FAMOSA
*************************************************************************************
**Penat nak cerita den..Korang tengok je la gambar2 di bawah ni**



















*************************************************************************************
Di darat sudah, di air pon sudah..now nak naik ke langit pulak..Jom naik Menara Taming Sari melihat kecantikan bandaraya Bersejarah Melaka!!!
MENARA TAMING SARI
*************************************************************************************


Sabar menunggu giliran


Di dalam Menara Taming Sari. Agak sempit tapi sempat berposing siot

Wajah2 cool..tak da perasaan gayat pon (sebab manara tu tak gerak lagi la)


Tak gayat ke? Bai tersengih2

*************************************************************************************
Muzium Samudera menanti kehadiran kami di Melaka. Agak berbaloi dengan tiket hanya RM3 sahaja..memang puas hati coz dapat ambik gambar (paling penting)..Hahaha..Dapat ilmu sekali
MUZIUM SAMUDERA
*************************************************************************************

Di cabin kapal..Kimi hati2..terjatuh baru padan muka.Hahaha

Cuba kira ada berapa orang semuanya?


Ni la Muzium Samudera (berbentuk kapal)


Toha pakai spek hitam (macho tu)..Nampak ke Toha?


Dalam Muzium Samudera (duduk bersimpuh semua)



******Agak kepenatan berjalan..Jom rehat kejap******



*************************************************************************************
Destinasi terakhir sebelum pulang ke JB iaitu Jonker Street.Suasana tak semeriah pada waktu malam..Tapi kami tetap enjoy..Barang2 agak murah..Jenuh memilih barang yg ada..Ikutkan hati nak je semua..Tapi bajet tak cukup beb!!
JONKER STREET
*************************************************************************************


Wan and Kroll (anak jati Melaka)


Shopping2 di Jonker Street sambil2 mencuci mata


Pilih2 makcik pakcik..Murah2


Di depan Bangunan Stadhuys

Pesanan Putera
Aku sangat happy
Aku sangat happy
Aku sangat happy
Aku sangat happy

Lain kali kita p tempat lain lak ek Kroll
Thank u Semua

32 Panahan Arjuna:

Da' daffodil D said...

berjumpul jum!
menunngu yek?

orange said...

jum2,,,
xsabar,,,
bikin gempak lagi,,
byk gmbar aku,, hehehe

Putera Arjuna said...

To Da'daffodil D:
adoiii dayana..
nampak je my wrong spelling..
thank u2..nanti aku btolkan..
hehehe..

To Orange:
aku pon x sabar..
ye la..aku memang sengaja letak gambar ko manyak2..
hidup oren!!!
hahahah

penjenayah.merah.jambu. said...

hek eleyhhhhhh
geng2 kau ke yg semak2 mate memandang kat negeri jajahan aku ni..
muahahaha..
melaka bes kan?
gile rambang mate nk berjalan..
eh..aku bru pasan,penjenayah.merah.jambu?
laaa..pembunuhlah baru kacak sikit..
ke ko terase ngan aku?
kan aku kte tak kesah..
hahaha..
:)

Anonymous said...

heehehe... im agree with that... nice peribahasa.... thanks for being my fllower arjuna...

devilboy77 said...

im agree with that peribahasa...
thanks for being my follower arjuna..^^

d_ya said...

wah..besh jalan.x ajk pon.=(

Max J. Potter said...

the smiles in the pictures are nice. i love happiness. and the smiles it brings. =)

Izawati Che Rashid said...

amboi..sakan korang gi jalan..he he he.

Faizal@poyan said...

salam ..

emm best kan sekali sekali gi bercuti.. hilang semua masalah yang ada tapi bila dah balik bercuti timbul balik masalah tu emmm

Putera Arjuna said...

To Penjenayah Merah Jambu:
aku nak letak nama pembunuh merah jambu x nak ari tu..hahaha
baru macho sikit...
kah3..
melaka negara ko upanya..
kalau ku tahu awal2 ku minta mu jd pemandu pelancong..
wakakakah

To devilboy77:
ok..ur welcome..thankz 4 being my follower too.

To d_ya:
tu trip ngan kosmate aku je la..
ko x segan ke nak ikut?
hahaha..

To Max J.Potter:
i love happiness too.
i love peace..
thankz for commenting my blog!!!
hehehehe

To Izawati Che Rashid:
sekali sekala..merehatkan otak yg sedang sakit..
huhuhuhu...

To faizal@poyan:
betul2 faizal..balik je bercuti macam2 maslah timbul balik..
adus..pening2
hehehe

bubbye said...

setaun aku scroll gmbr2 nih..jum langkawi pulakkkkkkkkk!!!

Princess Liyana said...

wallaaa..byknye gmbr..syiok oooo;)

Putera Arjuna said...

To bubbye:
Hahaha..banyak gambar kn?
hehehe..langkawi?
aku on je
tapi kena naik flight la..kalau drive penat.Tak pon gilir2 drive leh je
ko pon dah ada lesen kan..Ahakz

To Princess Liyana:
Syok sgt..
sekali sekala menghabiskan masa bersama coursemates..
Hehehehe..

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

ahhh!!!

kimi nampak chumel!

hahahhaha...

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

korang patut singgah muar lah beb~

breakfast sate di pagi hari baru kacak..

Putera Arjuna said...

To Zara:
beri beberapa sebab nape aku patut singgah muar?
hahahaha

Putera Arjuna said...

To Zara:
selain boleh makan sate la?
hahahaaaaaa..
apa?kimiey nampak cumel?
wek!!!!!!!!!
(muntah)
kah3

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

cendawan...

mee bandung...

murtabak...

kopi 434...

pergh!

napa aku cakapa pasal makanan je ni?

rindu!!

Putera Arjuna said...

To Zara:
kopi 434?
apakah itu?
a'ah..sume makanan yg ko mention..
hahaha..
kalau p muar konferm gemuk aku coz asyik makan je..
wakakakah..
tapi xpe r makan free
zara nak belanja..yeay!!!

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

yeay!!

aku belanja!!

suka kau..pang!!

hahaha~

eh, jom berlawan di blog BM aku...

lalala~

Putera Arjuna said...

To Zara:
hmm.boleh2..
DUnia Sebelah Zara ek?
ok2

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

hahaha..

baguslah..camtu aku sayang kau gak ahh..(jangan kau cakap dengan kimi plak)..hahaha~

**menjawab soalan kau di DSZ**

hahaha..

kalau kau seorang gadis..mungkin B tu adalah kamu...

kalau kamu jejaka..maksudnya bukan...

ahh, kimi adalah jejaka atau gadis?
lalala~

Putera Arjuna said...

To Zara:
oh..begitu ek?
hahahaha..
nape ko punya begitu banyak blog?
adakah idea mu mencurah2!!!
jawab?

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

Owh...

kalau yang JTNE dan DSZ adalah hak milik aku seorang...

Chip Off The Block --->> aku adalah designer nya..

Blog Course aku --->>aku grant access semua orang.

Blog SPR UTM --->> aku pioneer, grant org lain gak..

Blog yg BI lagi satu tu..--->> aku cuma contributor jak..

puas hati sayang?

hahah~

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

Owh...

kalau yang JTNE dan DSZ adalah hak milik aku seorang...

Chip Off The Block --->> aku adalah designer nya..

Blog Course aku --->>aku grant access semua orang.

Blog SPR UTM --->> aku pioneer, grant org lain gak..

Blog yg BI lagi satu tu..--->> aku cuma contributor jak..

puas hati sayang?

hahah~

Putera Arjuna said...

To Zara:
ye..kanda puas hati..
hahahaha
dinda memang active berblog!!
keep it on
hehehehe

Princess Liyana said...

mmang seronok tau!nanti2 dh tk dpt lepak gitu lg..kan kan?

Putera Arjuna said...

To Princess Liyana:
Betol2 tu Yana..
sekali sekala je..
pastu dah kena tengok buku lagi..
x leh enjoy cam gtu lg

penjenayah.merah.jambu. said...

hahahaha,aku tergamam je haritu..

aku jadik tourist guide?
abes aku bwk ko masuk kubur hang tuah kang..
aku merempat je kat situ,jalan satu pun aku taktao..
ahahahaha..
anak emak.duduk umah tunggu org pinang sudah..ehhhhh,tersasul pulak..ampun!

Putera Arjuna said...

To penjenayah merah Jambu:
anak emak je ke?
bukan anak bapak ek?
hahaha..
bagus la tu..dok umah..tolong2 mak buat keje..
~lalalalalala~

sherlina karina said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi wwwasianbet77com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/

Post a Comment

Panah la aku dengan kata-kata mu yang berbisa!!

 

BILA ARJUNA BERBICARA © 2008. Design By: SkinCorner