Saturday, May 23, 2009

Nasihatkan Orang! Tapi Diri Sendiri Pon Tak Buat.Cis!

Sudah lama aku tak update blog kesayangan aku ini. Rindu rasanya kat korang sume. Aku sebenarnya amat sibuk dgn practical training (LI) sekarang ni. Amat2 sibuk. Keluar pagi2 lagi pastu balik plak lewat petang. Capek2. Begini rupanya sausana keje yang sebenarnya..Adoi..Sabar2!!

Tapi aku bukan nak citer pasal practical training tu..Nak citer mende lain la..Pasal LI tu aku citer lain kali ek..Aku akan citer pasal pengalaman LI aku utk post yang akan datang ok..Hehehe..
Ni citer pasal sikap manusia yang membuatkan aku amat2 menyampah + geram + marah

Menyampah!

Menyampah!

Sangat2!



Pada suatu petang, waktu tu aku pulang dari tempat LI. Bukan aku keseorangan.Tapi aku berteman. Si Katak Pisang nama teman aku itu. Waktu itu dalam pukul 6 lebih2 rasanya. Kami berhenti dekat satu simpang sebab lampu isyarat merah.Kete penuh sesak. Bersusun2. Maklum la waktu itu semua manusia pulang dari tempat keje. Aku stop di sebalah kereta wira berwarna putih. Masih baru kete tu. Berhenti je kete, aku terus pusing ke kanan utuk lihat orang di sebelah aku.

Aku tergaman. Ku lihat dua orang polis ada dalam kete itu. Aku mula cuak tapi Si Katak Pisang tu belom nampak lagi apa yang aku nampak. Memang la cuak sebab time tu aku tak pakai sit belt. Hahaha. Tetiba je salah seorang polis tu menjengukkan kepala dari tingkap kete n terus "sound" aku. Membebel la die marah sebab aku tak tak pakai sit belt. Malu nya sebab ramai orang tengok..Aduh..Malunya!

Memang salah aku pon. Aku mengaku. Huhuhu..So aku n Si Katak Pisang pon pakai la sit belt seperti yang diarahkan. Padan muka kami!Hahaha..

Huhu...Nasib baik lampu dah hijau..Terus aku jalan..Kalau tidak lagi panjang polis tu akan meleter.Hahahaha..
Masa kami jalan..Si Katak Pisang sempat lagi menjenguk ke arah kete polis tu.. Tetiba je Si Katak Pisang membebel marah2 dan tak puas hati..

Katak Pisang: Bengong la polis tu.. Die sendiri tak pakai tsit belt.Nak nasihat orang lain suruh. Tak patut betol. Nama je polis..bla2.. Si Katak Pisang tu membebel mengalahkan seorang nenek.

Dengar je apa yang Si Katak Pisang tu cakap, aku apa lagi..Memang menyumpah seranah la aku..Keluar semua apa yang tak perlu dari mulut aku ni. Marah dan geram amat sangat.

Nak nak nasihatkan orang tapi diri sendiri tak buat!

Cis! memang tak patut!

Aku terus memecut kereta meninggalkan kete polis itu dengan perasaan yang geram!

Itu sajalah kisah aku kali ini.. Di harap korang sume terhibur..Kih3

Moral of the story:
1. Pakai la sit belt ketika memandu untuk keselamatan kita juga
2. Sebelum menasihatkan seseorang, pastikan kita tu sempurna (jgn salah tafsir ok)
3. Jangan lah jadi macam aku.. Aku akan menyumpah2 bila aku betol2 marah dan geram

Di harap ianya menjadi teladan untuk semua

Sekian Terima Kasih


21 Panahan Arjuna:

Da' daffodil D said...

udeen..!!rindu ko..uwaaaa..

kim salam kat katak pisang si abbas tu yer.. rindu die gaks!!

slalu la update blog weyh~

d_ya said...

polis salu cm2..
saje nk tunjuk kuase.
menci2!

Miss Hazzy said...

lepas ni mesti bertukar jadi sesumpah.Plingg.....


pasal polis tu biarkan je, yg penting diri KITA ok?

[z@ck] said...

patuhilah undang-undang jalanraya..
*mode poyo*

mr.syazwan said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

R.I.N.D.U S.A.M.A. K.A.M.U

hahahahahahah

den xnk komen sal seat belt tu...

den nk naya...

SIAPA GERANGAN KATAK PISANG tu???

TEMAN TAPI MESRA kaa???

huhuhu

b-boy said...

akhirnya arjuna berbicara.. ekekekeke

Anike MK said...

bole blah ngan polis tu...lagak poyo!!!

haha!!

guane Li mung? best ko sengsara?

=)

Bunga Binti Nordin said...

ishh...
aku pon nyampah laaaa

Putera Arjuna said...

Dayana:
Aku pon rindu sama kamu.
Rindu kamu semua!

Dya:
Wow dya..macam penah kene je?
Hahahaha...

Miss Hazzy:
Sesumpah?eee...tak nak den.

Zack:
betol2
*mode upin n ipin*

Mr Syazwan:
Katak pisang adalah teman ku..
ex schollmate ku..skrg classmate aku juga..
village mate gak..
hahahaha..
amacam?
puas?

b-boy:
Ya..akhirnya den bersuara..tp seminggu sekali shj
weekday den membisu!

Anike:
ko mcm ada pengalaman je..
opssss lupa ko bnyak kene ngn pak guard UTM kan?
hik3..
sorrry!!

Li ok je..
x sabar nak habis kn!

Bunga Binti Nordin:
Aku pon menyampah..
saja nak tunjuk kuasa.padahal diri sendiri pon buat kesalahan tu!

tengku_fir21 said...

wakakaka...
rindu beb!!!!

Bunga Binti Nordin said...

entahnya..
hampes!

Putera Arjuna said...

tengku_fir21:
rindu?
hehehehe...

Putera Arjuna said...

Bunga Binti Nordin:
Hampes ngn sikap polis tu ke cik bunga?
Hehehehe

Anonymous said...

Memang tak patut.
perlu sedar kesalahan diri sendiri terlebih dahulu b4 tegur org

Putera Arjuna said...

Anonymous:
thankz for da comment..

i appreciate ur opinion

aira syahirah said...

salam..
rsa nye post nie dh lama kn..
hehehehe.. tp bla bca ag skali cm klakar la plak.. hahahahaha
neway polis 2 memag x ptut r.. n awk pn kna learn from mstake n jgan trus mnyumpah seranah ok..
hahahaha..
tp memag funny citer awk nie..
n knapa dh lma x update blog???

mr.syazwan said...

TAK PUAS LG..

nk explain lbh mendalam lg..

hak3

penjenayah merah jambu. said...

hehe..biasalah tu..ludah ke langit jatuh kat muke sendirilah dorg ni..
ish..ish..patut ko sound je polis tu balek..haha

diana said...

Hi, dis is da 1st time sy view blog awk. Nice blog..

*Sj je nk tinggalkan kesan.. X pe, kan?

Putera Arjuna said...

Aira Syahirah:
maaf kawan2 semua..sya x sempat update blog kesayangan ini.
sibuk sgt2
dengan practical training.

Mr Syazwan:
xpayah la wan nak explain lg mendalam..
kalau nak lebih mendalam mesti secara private..
hahaha

penjenayah Merah jambu:
tepat sekali peribahasa tu..
aku nk sound die.. tp 1st2 tu ingat die pakai sit belt tp bila aku dah blah baru lah perasan

diana:
diana..thankz ok for viewing n dropting a comment

sherlina karina said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi wwwasianbet77com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/

Post a Comment

Panah la aku dengan kata-kata mu yang berbisa!!

 

BILA ARJUNA BERBICARA © 2008. Design By: SkinCorner